27 August 2013

Bánh kẹp lá dứa và bánh quế (Classic Waffles)



Sách nấu ăn cho con

Bánh kẹp lá dứa và bánh quế

                  





Bánh kẹp lá dứa

Nguyên liệu

-1 lb bột gạo
- 2/3 C đường hay nhiều hơn nếu thích ăn ngọt
-1 hộp nước cốt dừa
-2 quả trứng
-2 T sữa đặc (condensed milk)
-1 t mùi lá dứa
-1/4 t vani

Cách làm:1.  Đập trứng vào bát lớn quậy tan với đường.  Trộn bột, vani, sữa đặc, nước cốt dừa với trứng cho đều.

2.  Cho vani, mùi lá dứa vào trộn đều rồi tráng bột lên khuôn bánh kẹp hay khuôn bánh waffle nướng vàng.
      

http://www.public.asu.edu/~ickpl/cookbook/banhkep.html
http://www.youtube.com/watch?v=465RH83jvFw








Classic Waffles
recipe image
Rated:rating
Submitted By: Megan
Photo By: PARKER71
Prep Time: 10 Minutes
Cook Time: 15 Minutes
Ready In: 25 Minutes
Servings: 5
"A classic waffle recipe includes basic ingredients you probably already have on hand, creating a perfectly crisp breakfast item."
INGREDIENTS:
2 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
4 teaspoons baking powder
2 tablespoons white sugar
2 eggs
1 1/2 cups warm milk
1/3 cup butter, melted
1 teaspoon vanilla extract
DIRECTIONS:
1.In a large bowl, mix together flour, salt, baking powder and sugar; set aside. Preheat waffle iron to desired temperature.
2.In a separate bowl, beat the eggs. Stir in the milk, butter and vanilla. Pour the milk mixture into the flour mixture; beat until blended.
3.Ladle the batter into a preheated waffle iron. Cook the waffles until golden and crisp. Serve immediately.

Ingredients:

Servings: 6
Units: US | Metric
  1. 1 1/3 cups flour (bột mì tinh)
  2. 4 teaspoons baking powder (bột nổi)
  3. 1/2 teaspoon salt (muối)
  4. 2 teaspoons sugar (đường)
  5. 2 eggs, separated (trứng gà)
  6. 1/2 cup butter, melted (bơ để chảy ra)
  7. 1 3/4 cups milk (sữa đặc hay sữa tươi)

Directions:

  1. In a large mixing bowl, whisk together all dry ingredients.
  2. Separate the eggs, adding the yolks to the dry ingredient mixture, and placing the whites in a small mixing bowl.
  3. Beat whites until moderately stiff; set aside.
  4. Add milk and melted butter to dry ingredient mixture and blend.
  5. Fold stiff egg whites into mixture.
  6. Ladle mixture into hot waffle iron and bake.

Read more: <a href="http://www.food.com/recipe/the-best-ever-waffles-31750?mode=us&scaleto=6.0&st=null&oc=linkback">http://www.food.com/recipe/the-best-ever-waffles-31750?mode=us&scaleto=6.0&st=null&oc=linkback</a>

Bánh quế

Nguyên liệu:
-
 150 gram bột gạo
- 100 gr - 120 gr đường (tùy ý ăn ngọt hay ít)
- 200ml hay 1/2 hộp nước cốt dừa
- 1 quả trứng
- 1 T sữa đặc
- 1/3 t vani

Cách làm:

1.  Trộn đường và nước cốt dừa cho đường tan.

2.  Cho trứng vào trộn với bột rồi trộn đều; sau đó  trộn chung với đường và nước cốt dừa.

3.  Cho sữa đặc và bột vani vào trộn đều và để cho bột nở khoảng 20-30 phút.

4. Cho khuôn bánh quế  lên lò, thoa dầu, đổ một lớp bột mỏng vào giữa khuôn, kẹp lại, nướng chín. Trở mặt khuôn và nướng mặt kia.

5. Bánh chín gắp bánh ra khỏi khuôn, cuốn lại thành hình ống, để nguội.  Cất bánh trong hộp đậy kín để bánh giòn lâu.








http://allrecipes.com/Recipe-Tools/Print/Recipe.aspx?recipeID=20513&origin=detail&servings=5&metric=false






















































































No comments:

Post a Comment